معاون مالی و اقتصادی سرمایهگذاری معادن و فلزات مطرح کرد
توسعه و رونق در انتظار فولاد ایران
تولید و تقاضای فولاد در دنیا در سال ۲۰۲۰ با کاهش همراه بود که شیوع ویروس کرونا یکی از مهمترین دلایل این موضوع بود، با تمامی این اوصاف چشمانداز مثبتی برای صنایع معدنی در سال ۲۰۲۱ وجود دارد و پیشبینی میشود در فولاد روند مثبتی ایجاد شود؛ به طوری که تولید رشد ۴/ ۱ درصدی و تقاضا رشد ۶/ ۱۰ درصدی را تجربه کند.
بر همین اساس اقبال مناسبی برای شرکتهای فولادی و معدنی ایران نیز وجود دارد. عملکرد این شرکتها در نیمه اول امسال مثبت بوده و رشد سودآوری قابل توجهی را ثبت کردهاند. پیشبینیها حاکی از آن است که این شرکتها در نیمه دوم سال نیز سود مناسبی داشته و رشد سودآوری را ثبت خواهند کرد.
مرتضی علی اکبری؛ معاون مالی و اقتصادی شرکت سرمایهگذاری معادن و فلزات در گفتوگویی با «دنیایاقتصاد» علاوه بر تشریح آخرین برنامههای این شرکت به تحلیل صنایع معدنی و فلزی پرداخته است.
چشمانداز صنایع معدنی و فلزی جهان و کشورهای توسعهیافته را چگونه میبینید ؟
با کاهش 4/ 2درصدی تولید فولاد در سال 2020 و رسیدن حجم تولید به 725/ 1 میلیارد تن میتوان پیشبینی کرد تولید فولاد جهان در سال2021 با رشد 4/ 1 درصد به 795/ 1میلیاردتن برسد.
همچنین با بازگشت چین پس از مهار نسبی ویروس کرونا انتظار میرود تقاضای فولاد در چین در سال 2020 افزایش 8 درصدی داشته باشد.از سوی دیگر کاهش دو رقمیتولید در آمریکا، اروپا، اسپانیا، ایتالیا، ژاپن، کرهجنوبی و کاهش تولید در اقتصادهای توسعهیافته به میزان 9/ 14درصد در 2020 و 9/ 7درصد در 2021 را میتوان از دیگر موضوعات قابل توجه این صنعت دانست.
در این میان کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور از شوک کرونا تاثیر کمتری گرفتهاند با این حال انتظار کاهش تقاضا برای اقتصادهای نوظهور در 2020 وجود دارد. چین بیشتر از کشورهای دیگر از عدم موفقیت در کنترل ویروس زیاندیده است.
این در حالی است که تاثیر این شرایط در سراسر قاره و آمریکای لاتین بالا بوده و در جنوب شرق آسیا (ASEAN) نیز مالزی و فیلیپین بیشتر از کشورهای دیگر آسیب دیدهاند.
در همین حال به نظر میرسد در ویتنام به دلیل کنترل ویروس رشد تقاضا مثبت خواهد بود.اما منطقه MENA تحت تاثیر شوک دوگانه شیوع ویروس و افت قیمت نفت قرار خواهد داشت.
در سال 2020 تقاضای فولاد 3/ 12درصد کاهش داشته، اما در سال 2021 حدود 6/ 10درصد افزایش خواهد داشت.
چشمانداز شما از صنایع معدنی و فلزی در صنایع مختلف چیست؟
تاثیر کرونا در صنایع مختلف متفاوت است؛ به طور مثال بخش ساختوساز در مقابل شوک کرونا مقاومتر بود. با این حال بخش ساختوساز در کشورهای برزیل، ترکیه و مکزیک کاهش دورقمی داشت. همچنین چشمانداز نفت ممکن است سرمایهگذاری در حوزه انرژی را تحت تاثیر قرار دهد.
در بخش خودرو شاهد کاهش 70تا90 درصدی در برخی از کشورها بودهایم به طوری که تولید خودرو در 3 ماه 2020 نسبت به سال قبل 34درصد کاهش را تجربه کرده است.
همچنین تولید 8 ماه خودروی چین نیز 9درصد نسبت به 2019 کاهش دارد. در آلمان و آمریکا نیز تولید خودرو در 8 ماه 2020 حدود 30درصد کاهش و طی همین مدت در هند 46 درصد کاهش داشته است .
از طرف دیگر تولید ماشینآلات در فصل اول سال 2020 در چین و در فصل دوم این سال در اروپا، آمریکا و ژاپن کاهش داشته است، اما در چین به طور استثنا در مجموع 8 ماه 2020 رشد تولید مثبت بوده است.
بازار سهام نوسانات زیادی را در سالجاری تجربه کرد، تحلیل شما از شرایط بازار چه بود و آینده آن را چگونه پیشبینی میکنید؟
شاخص در مردادماه امسال معادل2 میلیون و 78 هزار و 512 واحد بود که طی 3 ماه، کاهش 5/ 41 درصدی را ثبت کرد و به تبع آن حجم معاملات به زیر یک هزار و 400 میلیارد تومان رسید.بر همین اساس P/ E بازار با رسیدن به عدد 15، کاهش 60 درصدی از سقف خود را تجربه کرد.
در آن زمان ارزش بازار سرمایه 6/ 1 برابر حجم نقدینگی مهرماه سال 99 بود و حجم نقدینگی کل کشور به نزدیک 3000هزار میلیارد تومان رسید.
منبع: دنیای اقتصاد
مورخ: 99/09/19